Wie is wie?

Sinterklaas
Sinterklaas

De enige echte Sinterklaas, een echte kindervriend. Hij weet alles van alle kinderen. Dus ook of jij stout of zoet bent geweest. Niemand weet echt hoe oud Sinterklaas is, zelfs zijn pieten niet. Wel weten we dat hij op 6 december jarig is, en om dat te vieren krijgen alle kinderen op 5 december cadeautjes. 
Samen met zijn trouwe pieten en Amerigo gaat hij de daken op om alle schoentjes te vullen en cadeautjes rond te brengen.

Boelie

Piet Boelie gaat ook al wat jaartjes mee met de Sint. In al die jaren beschouwd hij dan ook Ossendrecht als zijn "2e thuis", op Spanje na dan natuurlijk. Hij heeft de grote eer om het grote boek van Sinterklaas bij te houden. Boelie is daarmee verantwoordelijk voor alle lijstjes en nieuwtjes voor Sinterklaas. Dat wil dus zeggen dat hij er voor zorgt dat alle informatie van alle kindjes verzameld voor in het grote boek. Daarnaast is hij natuurlijk gek op feesten en zingen met alle kinderen.

Pablo

Pablo komt ondertussen al weer wat jaartjes mee naar Nederland en zorgt voor een uitermate goed planning... althans dat probeert hij toch. Hij vind het erg leuk om met iedereen een gezellig praatje te maken, hij wordt dus onder de pieten ook wel praatjesmaker genoemd. Ook vind hij het fantastisch om portretten, kleurplaten en tekeningen te maken, maar misschien nog wel leuker om ze te krijgen!

Piccolini

Piccolini komt ook alweer vele jaren over de daken van Ossendrecht om alle schoentjes van alle kindjes te vullen. Niet gek dan ook dat daken beklimmen zijn favoriete hobby is samen met voetballen. Hij vind het altijd te gek om mee naar school te komen en vind de intocht altijd een supermooi feest.

Pietelientje & Pietelina

Dit zijn Pietelientje & Pietelina, twee pieten hartsvriendinnetjes die al jaren onafscheidelijk zijn. Ze vinden het altijd erg fijn dat ze mee mogen naar Nederland van Sinterklaas. Ze vinden de kindjes uit Ossendrecht toch wel het allerliefst en hopen jullie dan snel weer te zien om samen te zingen en te springen en te dansen en te springen. Ze kijken hier al erg naar uit! Jullie ook?

Stefano

Piet Stefano is ondertussen ook alweer voor een lange tijd een vaste kracht in de pietenclub van Sinterklaas. Hij vindt het zo fijn om naar Nederland en Ossendrecht mee te komen en voelt zich dan ook kiplekker als hij jullie allemaal weer ziet. Stefano is een harde werker en wil het liefst altijd jullie schoentjes komen vullen. Sinterklaas moet hem dan ook wel eens afremmen want zelfs een piet heeft af en toe rust nodig! 

Plaatjespiet

Plaatjespiet is een, de naam zegt het al, plaatje van een piet en is erg gek op lieve kindjes. Daarnaast is ze ook fotopiet samen met Kroelpiet en maakt dus heel veel foto's van jullie allemaal en natuurlijk wil ze er zelf ook op! Ze staat altijd te popelen om al jullie plaatjes van gezichtjes op de foto te zetten en daar word ze heel blij van.
Daarnaast wil ze natuurlijk ook heel graag met jullie dansen, zingen en springen!

Kroelpiet

Zoals haar naam al zegt is Kroelpiet ontzettend dol op kroelen! Dit doet ze het liefste met iedereen, elk kindje, papa, mama, oma, opa en ook alle andere pieten en zelfs Sinterklaas wel eens. Samen met Lieve gezichtjespiet zijn ze de Fotopietjes en ook Kroelpiet wil graag foto's van jullie maken en nog veel liever samen met jullie kroelend op de foto staan! Stiekem kroelt ze het liefst met Boelie en ze zijn ook een beetje verliefd op elkaar.

Diablo

Diablo wordt toch wel een beetje als het "duveltje" van de hele pietenbende gezien. Hij vind het echt super om elk jaar weer mee naar Nederland te mogen en lekker ongein met jullie allemaal uit te halen. Sinterklaas neemt hem altijd met hem mee zodat hij Diablo in de gaten kan houden en niet teveel ongein uithaald. Dit geeft Diablo wel de kans om zijn grootste hobby te beoefenen, namelijk daken klimmen om jullie cadeautjes te brengen.

Mila

Dit goedlachse pietje heet Mila en mag ook alweer een tijdje mee met Sinterklaas. Zoals je ziet heeft ze een flinke bos met haar en ze is hier dus ook elke morgen altijd flink mee in de weer om het perfect in model te krijgen. Er mag dan ook echt niemand op dat moment storen! Gelukkig is dit een pietje met het hart op de juiste plaats en kan ze niet wachten om met jullie te gaan feesten.

Bella

Onze lieve kleine Bella gaat ondertussen alweer een aantal jaartjes met heel veel plezier mee naar Nederland. Ook al is ze klein, onderschat dit pietje niet! Ze glipt zo daar elke schoorsteen en heeft alle schoentjes in een mum van tijd gevuld. Ook is ze echt een feestbeest en ze gaat in Ossendrecht helemaal los als het feest van Sinterklaas begint.

Feestpiet

De naam zegt het natuurlijk, Feestpiet is een piet die zeker niet mag ontbreken op een feestje! Hij gaat heel graag naar Nederland en wil daar maar 1 ding doen, feesten, feesten en nog eens feesten. Hij vermaakt alle kinderen heel graag en danst er dan op los. Hij zegt ook altijd: "Hoe groter het feest, hoe groter het plezier!". Ohja, hij houdt ook heel erg van feesten, of hadden we dat al gezegd?